r2r, dopiero dzisiaj mają złożyć wniosek o pozwolenie na użytkowanie, a to się robi z dwutygodniowym wyprzedzeniem, bo Urząd ma 7 dni na ustalenie terminu "wizyty" (chyba, że coś się zmieniło). Z tego co się orientuję to koniec tej budowy ma być na początku października.
Jak objechać korek w Częstochowie?
Zwiń
X
-
r2r, chyba widziałem info o tym na stronie MZDiT albo gdzieś, aż dziw, że go tu nie wrzuciłem...czytałem, że 1 góra 2 dni...
[ Dodano: Pią 12 Wrz, 14 10:29 ]
Orientujesz się, bo wkleiłem linka do artykułu z datą? :PZamieszczone przez SSZ tego co się orientuję to koniec tej budowy ma być na początku października.
[ Dodano: Pią 12 Wrz, 14 10:29 ]
Agamek12, zapraszamy na spota
tylko z parkowaniem może być ciężko :lol:
Komentarz
-
-
Jędrzejów oczywiscieZamieszczone przez bzyq_74Dzięki Wam.
Agamek12, to Jaworzno czy Jędrzejów?
Odświeżając nieco temat "korków" w Częstochowie :diabelski_usmiech
W zeszłym tygodniu musiałem odbębnić cały tydzień siedząc na miejscu w Warszawie (szkolenie w środku tygodnia i bez sensu było jechać na dwa dni - zresztą odpocząłem trochę od alkoholizowania się, ale przez to żona mogła mnie trochę wykorzystać :diabelski_usmiech ).
Rano do roboty jeździłem na godzinę 8.00 spod Warszawy przez Marki. Mam do pracy ~34km i pokonywałem je przez... 1,5-2,0h (no raz w 1h, ale ruszyłem o 6.00) :shock: :shock: :shock: Popołudniu ruszałem o godzinie 17.00 i w domu najwcześniej byłem o... 18.30 :shock:
Tymczasem jadąc do Katowic ~310km i wlatując do Częstochowy ~8.00 (czyli w godzinach szczytu) całą trasę pokonuję w mniej niż 4h (zazwyczaj wyjeżdżając o 5.20 na miejscu jestem o 9.00).
Więc koledzy Częstochowianie (niemalże cytując klasyka): co Wy wiecie o korkach? :szeroki_usmiech
PS: jutro znów wracam do domu w godzinach szczytu. Planuję wyjechać z Katowic ~13.00 i być w centrum Warszawy ~16.15-16.30, a w domu 17.15-17.30 :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Agamek12, no to szykuj się bo końcem miesiąca ma być oddanie do użytku ślimaków przy BP/MC Dolandach. Pozostanie tylko wiadukt za TESCO (w kierunku stolicy). Jednak możliwe, że i tam za niedługo już nie będzie strachu bo mają budować ronda i ruch pójdzie już wiaduktem. Pożyjemy zobaczymy. Szerokiej i bezpiecznej drogi
Jak tak czytam Twój czas przejazdu to jakoś tak długo mi się wydaje :wink:Pisał Sebastian
Komentarz
-
-
Ja nie zauważam, żeby latanie autostradą było szybsze niż "gierkówką"...Zamieszczone przez SSAgamek12, Katowice - Warszawa, po przemyśleniu to te 3h jednak nie jest takie złe :wink: Do stolicy mam 2h i 40min do Katowic, ale to 2h to musi być dobrze na drodze. Teraz się przerzuciłem na DK50 i A2 wjeżdżam ale czasu nie liczyłem ( z żoną jechałem
)
A próbowałem już jazdy przez Łódź, klasycznie odbijanie przez Mszczonów/Wisitki, itp... Nie ma to większego sensu.
Komentarz
-
-
a co do przelotu przez czestochowe to ja bylem w niedziele i juz wyglada to przyzwoicie, ale chciałem zapytac czy tam od strony katowic na warszawe bedzie jakis zajazd i mcdonalda czy tak na dziko troche? :POII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
witachu, już jest tylko jeszcze słabo to wygląda, tzn inaczej niż wcześniej. Teraz jadąc od Katowic i mijając ślimaka nad DK1 trzeba trzymać się prawego pasa i zjechać od razu przed Orlenem w prawo (budują tam teraz Lotos więc pewnie dojazd do MC będzie inny możliwy) i jakby zawrócić. Teraz w tym MC jest fajnie bo spokój i ludzi mało
Agamek12, jeździłem przez Janki i traciłem min. 50 minut w korku zanim dojechałem do świateł na lotnisko. Nie mam nerwów i odbijam na 50'tkę na Żyrardów, później na A2 i do stolicy. Fakt, że teraz u Ciebie to jeden wielki plac budowy drogowejPisał Sebastian
Komentarz
-
-
Trzeba zjechać tuż za nowym mostem a przed BP. Zmajstrowali tam nowe rondo i dojazd do Maca jest bezproblemowy ale trzeba to zaliczyć samemu bo jedzie się całkiem inaczej niż dotychczas.Zamieszczone przez SSwitachu, już jest tylko jeszcze słabo to wygląda, tzn inaczej niż wcześniej. Teraz jadąc od Katowic i mijając ślimaka nad DK1 trzeba trzymać się prawego pasa i zjechać od razu przed Orlenem w prawo (budują tam teraz Lotos więc pewnie dojazd do MC będzie inny możliwy) i jakby zawrócić. Teraz w tym MC jest fajnie bo spokój i ludzi mało
Artur
Komentarz
-
-
Ja jeżdżę dalej i odbijam w lewo na Piastów(?) i jadę przez miasteczka. Nie powiem dokładne przez jakie, bo po prostu jadę na pamięć wylatując w Al. Jerozolimskich...Zamieszczone przez SSAgamek12, jeździłem przez Janki i traciłem min. 50 minut w korku zanim dojechałem do świateł na lotnisko. Nie mam nerwów i odbijam na 50'tkę na Żyrardów, później na A2 i do stolicy. Fakt, że teraz u Ciebie to jeden wielki plac budowy drogowej
Komentarz
-
ops: coś mi się pomyliło, ale faktycznie coś musieli puścić bo Wilsona nie stoi jak wczoraj

o szczegółach niech się wypowie Artur
Komentarz